Christformation® Fulltime?

Still not your ordinary Bible school…

Christformation® vaart sinds 2015 bewust een andere koers. Altijd al zochten we grenzen op voorbij de bekende paadjes. Toch gleden ook onze trainingen na verloop van tijd ook af naar bekende, comfortabele vormen.

De aanvankelijke, fulltime vorm wierp de eerste 6 jaren mooie vruchten af. Dit was gewoon goed. Erg goed zelfs. En toch blijft het kriebelden bij ons van binnen. Misschien wel omdat het op een school leek… en dat was nu juist niet wat we voor ogen hadden!

Inmiddels is ons hele trainingsmodel al meerdere malen gekopieerd. Tijd voor evaluatie en bezinning dus.

Christformation® is niet van één kerk…

Het interdenominale karakter en het creationair bezig zijn (ons credo: kopiëren = limiteren), kenmerkt Christformation®. Dit DNA drijft ons met regelmaat de ‘bezinningswoestijn’ in voor bid & brainstorm seizoenen.

Met jarenlange evaluaties van studenten in de ene hand en de 4 evangeliën in de ander, zoeken wij vooral de weg terug naar discipelschap zoals wij Jezus dit Zelf zagen doen. Dat fascineert, inspireert en motiveert ons!

Er zijn altijd mensen die meer willen…

Een volledig jaar draaien waarin je gericht en gefocust mensen traint, is iets wat we jarenlang hebben gedaan. Dit is een geweldige ervaring en een supersnel discipelschapstraject. We kunnen het je van harte aanbevelen!

Maar…. wij besloten af te stappen van de standaard Bijbelschool-benadering.

Je weet wel: collegegelden, een voorbereid programma dat wordt afgedraaid, ‘n mooie lijst van bekende sprekers, iets waarvoor je ‘slaagt’—of niet… Maar mensen opleiden is wat anders als ze helpen een levensstijl eigen te maken. En dat is wel de koers die wij varen.

Waarom
een nieuw soort
Christformation®
Fulltime Training?!

Wat staat ons voor ogen?

Een toekomstige ‘fulltime’ training zal organischer zijn en minder vastomlijnd per jaar.

  • Meer Bijbel, minder school.
  • Meer Jezus centraal en minder belangrijk door wie Hij jou gaat toerusten in zo’n jaar.
  • Ook geen eindeloze colleges meer waarin je aantekeningen spaart.
  • Of een overkill aan tentamens om te checken of je hoofdkennis hebt.
  • Modelleren en inspireren op een vernieuwende manier.

Stel je een Christformation® voor waarin je met elkaar optrekt als fellowship — fellows-in-the-same-ship — die voor een periode in hun leven samen eten, leren, studeren, bidden, ontdekken, reflecteren, er op uit gaan, maar ook met elkaar verbonden blijven na trainingssessies.

Fulltime discipelschap is geen school

Hoe dit er precies uit zal gaan zien, zullen we grotendeels t.z.t met betrokken toerusters en studenten vormgeven. Een ding is zeker: het zal niet vanuit de standaard collegestoel worden gedaan. De motor zal niet een programma zijn, maar een verlangen van ons allemaal om te ontdekken hoe Jezus leefde, dacht, sprak, handelde, etc. Het zal daarmee een combi zijn van samen het Woord bestuderen en uitleven. Dat wil zeggen: terwijl we ook allemaal gewoon met beide voeten op de werk- en/of studievloer van de maatschappij staan. Oftewel: niet fulltime in de schoolbanken. Wel fulltime discipelschap!

Vaste prik blijft natuurlijk wel de missietrip. Simpelweg omdat Jezus ‘Ga-heen-in-de-gehele-wereld…'(Mk. 16:15) géén verzoekje was…

Wanneer gaan we weer van start?

Sowieso zal je via deze site altijd elk jaar voor 1 juli weten of deze plannen en verlangens te realiseren zijn. En wel om de simpele reden dat verhuizen naar Rotterdam, je zekerheden opgeven, werk zoeken en je weg vinden al een flinke sprong in het diepe is. Als je dan pas per 1 september zou horen dat je alleen zwemt omdat er niet genoeg aanmeldingen zijn, vindt niemand dat fris. Vandaar.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor ons eigen team: de meesten van ons hebben een huis en/of een gezin en zijn mensen van geloof, maar ook dankbaar voor de drie kilo hersens die God ons gaf… 😉  Maar zien we genoeg verlangen en vertaalt zich dit in 20 aanmeldingen, dan kunnen we van start!

© Copyright - Christformation® is a registered training instrument.
4/GQ8w6U-rWhiHweB6DegGTW_c0c1d-sTkk-N6CC5gU58