Christformation® Fulltime?

Still not your ordinary Bible school…

Christformation® vaart sinds eind 2014 bewust een andere koers. Altijd al zochten we grenzen op voorbij de bekende paadjes. Toch gleden ook onze trainingen na verloop van tijd ook af naar bekende, comfortabele vormen.

Christformation® is niet van één kerk…

Binnen de voormalige fulltime setting hebben wij altijd een gevarieerd pallet aan toerusters willen aanbieden. Vertrouwend dat gedegen worteling in het Woord gezond onderscheidingsvermogen bewerkt, gaven theologen en sprekers van allerlei pluimage onderwijs.

Helaas brachten sommigen van hen onverwacht meer ‘stempel’ mee dan anderen. Dit dreigde de interkerkelijke wortels van Christformation® te ondergraven en introduceerde denkbeelden en methodieken die ons als bestuur vreemd overkwam.

Kopiëren = limiteren

Aangezien creationair bezig zijn in het DNA van Christformation® zit, drijft dit ons met regelmaat weer de ‘bezinningswoestijn’ in voor een bid & brainstorm seizoen. Inmiddels was ons hele trainingsmodel al meerdere malen gekopieerd. Hoog tijd voor een herijking dus.

De aanvankelijke, fulltime vorm wierp de eerste 6 jaren mooie vruchten af. Dit was gewoon goed. Erg goed zelfs. En toch blijft het kriebelden bij ons van binnen. Misschien wel omdat het op een school leek… en dat was nu juist niet wat we voor ogen hadden!

Daarom, met jarenlange evaluaties van studenten in de ene hand en de 4 evangeliën in de ander, zochten wij vooral de weg terug naar discipelschap zoals wij Jezus dit Zelf zagen doen. Dat fascineert, inspireert en motiveert ons!

Er zijn altijd mensen die meer willen…

Een volledig jaar draaien waarin je gericht en gefocust mensen traint, is iets wat we jarenlang hebben gedaan. Dit is een geweldige ervaring en een supersnel discipelschapstraject. We kunnen het je van harte aanbevelen!

Christformation® stapt af van de standaard Bijbelschool-benadering.

Je weet wel: collegegelden, een voorbereid programma dat wordt afgedraaid, ‘n mooie lijst van bekende sprekers, iets waarvoor je ‘slaagt’—of niet…

Wij zijn er ons van bewust dat mensen opleiden iets anders is dan ze helpen een levensstijl eigen te maken. En dat is wel de koers die wij varen. Dat is hoe wij zelf discipelschap hebben ervaren en ook hoe wij het willen doorgeven aan anderen.

Waarom
een nieuw soort
Christformation®
Fulltime Training?!

Wat staat ons voor ogen?

Een toekomstige ‘fulltime’ training zal organischer zijn en minder vastomlijnd per jaar.

  • Meer Bijbel, minder school.
  • Dichter naar het doorgronden van het Woord, verder van de verhalen daaromheen.
  • Meer Jezus centraal en minder belangrijk door wie Hij jou gaat toerusten in zo’n jaar.
  • Ook geen eindeloze colleges meer waarin je aantekeningen spaart.
  • Of een overkill aan tentamens om te checken of je hoofdkennis hebt.
  • Modelleren en inspireren op een vernieuwende manier.

Stel je een Christformation® voor waarin je met elkaar optrekt als fellowship — fellows-in-the-same-ship — die voor een periode in hun leven samen eten, leren, studeren, bidden, ontdekken, reflecteren, er op uit gaan, maar ook met elkaar verbonden blijven na trainingssessies.

Fulltime discipelschap is geen school

Hoe dit er precies uit zal gaan zien, zullen we grotendeels t.z.t met betrokken toerusters en studenten vormgeven.

Een ding is zeker: het zal niet vanuit de standaard collegestoel worden gedaan. De motor zal niet een programma zijn, maar een verlangen van ons allemaal om te ontdekken hoe Jezus leefde, dacht, sprak, handelde, etc.

Het zal daarmee een combi zijn van samen het Woord bestuderen en uitleven. Dat wil zeggen: terwijl we ook allemaal gewoon met beide voeten op de werk- en/of studievloer van de maatschappij staan. Oftewel: niet fulltime in de schoolbanken. Wel fulltime discipelschap!

Vaste prik blijft natuurlijk wel de missietrip. Simpelweg omdat Jezus ‘Ga-heen-in-de-gehele-wereld…'(Mk. 16:15) géén verzoekje was…

Wanneer gaan we weer van start?

Sowieso zal je via deze site altijd elk jaar voor 1 juli weten of deze plannen en verlangens te realiseren zijn. En wel om de simpele reden dat verhuizen naar Rotterdam, je zekerheden opgeven, werk zoeken en je weg vinden al een flinke sprong in het diepe is. Als je dan pas per 1 september zou horen dat je alleen zwemt omdat er niet genoeg aanmeldingen zijn, vindt niemand dat fris. Vandaar.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor ons eigen team: de meesten van ons hebben een huis en/of een gezin en daarmee verantwoordelijk voor wat God hen toevertrouwde. Ja, we zijn mensen van geloof, maar ook dankbaar voor de drie kilo hersens die God ons gaf… 😉 En we hopen dat je zelf ook nuchter genoeg bent om zo praktisch de oversteek te maken.

Zien we genoeg verlangen en vertaalt zich dit in voldoende aanmeldingen, dan kunnen we van start!

© Copyright - Christformation® is a registered training instrument.
4/GQ8w6U-rWhiHweB6DegGTW_c0c1d-sTkk-N6CC5gU58